Thursday, October 18, 2012

aku tak suke berdendam...

aku tak suka nak membenci tp kau buat aku meluat..

siti nurmila binti sahid.. umo 22 thn lahir pd bulan julai 1990.. tgl di penyiaran 14 tman universiti.. ayah seorang tukang sapu jalan.. ade 3 org abg 2 org kakak ipar berserta dengan 3 orang anak sedara.. itu lah sedikit biodata seorang kawan yang tikam kawan nya sendiri dari belakang.. aku seorang yang sgt syg kn kawan aku.. aku jenis tak kisah dgn kawan2 aku.. tapi aku tak faham dgn budak perempuan ni.. ape yg dia nak dari aku smpi aku sdri hilang kawan gara2 die.. mmg org kate tak der hal kalau tak der kawan.. tp bagi aku kawan tmpt aku hilang kn rase bosan.. tmpt aku share mcm2.. aku pernah jadikan mila ni sbg kawan baik aku.. tp aku sdri tak tahu ape yg dye nak cemburu kan smpi tikam aku dri belakang..

bia aku cerita sikit mase aku berkawan dgn dye lepas tu korang fikir la.. patut ke tak dye buat aku mcm tu.. aku kenal dye masa aku darjah 3... satu kelas smpi la aku naik sekolah menengah.. smpi sekolah menengah aku teman dye jalan kt angsana.. teman kn dye jmpe boyfriend dye.. aku smpi pasrah and tak kisah jalan sorg kt blakang diorg mcm org bodo.. walau pn mse tu org ramai tgk aku yg jalan sorg2 ikut org tgh dating.. serius aku buat muke selambe... pnh skali aku di malukan depan bf dye tp aku buat muke bodo je.. aku pasrah sbb dye je kawan aku mase tu.. then bape thun lapes tu aku jarang kua.. dye pulak ligat kua ngn llk.. aku pulak jenis x suke kwn ngn llk.. so aku la tlg cover dye dr bapak dye.. sbb dye selalu kua smpi mlm.. so aku tlg dye drpd kantoi.. memikirkan dye bestfriend aku mase tu.. smpi abah bising.. mrh kt aku kate ape kwn aku buat smpi bapak dye cari kt rumah..aku terpakse la diam je.. tak taw nk kate ape..

kt sekola pulak aku suke belanja kwn aku .. sbb nnti dorg belanje aku balik ..heheh.. so yg bdk ni pulak jenis x makan saman.. suke org belanje.. tp nk balas balik cukup berat.. msti kene ade yg berbaloi baru dye balas.. tp aku tak kisah.. sbb syg kawan kn.. (bodoh gile actually...) smpi aku sdri tak perasan belakang aku dye buat cite taik pasal aku kt bdk laen smpi semua org pandang serong kt aku and tinggal kan aku sorg2.. kejadian ni berlaku smpi form5.. aku langsung x perasan.. smpi la ade org tegur aku.. "kenape kau ni da jadi macam hamba abdi mila da aku tgk.. ke mane kau ikut je kate dye.." dan aku balas.. "tak de la biase je.." dan dye berkate "kau ni da jadi bodoh da aku tgk.. smpi tak perasan dye kutuk kau kt belakang kau an??" dan aku pun berkate " bia la kalo dye nak kutuk aku pun.. nnti aku juga dapat pahale.. " dan dia pun terdiam..

akhirnya muncul la seorang yg bernama nur elia ahmad.. budak kelas reka cipta yang aku kenal dari form 4.. dye yg tlg aku bongkar rahsia si mila ni.. ape yg dye buat kt aku.. ape yg dye buat belakang aku.. mula mmg aku tak percaya smpi aku sdri tny mila knp ape punca atas alasan ape dye tikam aku dari belakang dan jawapan dye " aku cemburu dengan kau"..

tak de sebab dye nak cemburu dengan aku..sbb dye lebih segalanya drpd aku lebih pandai even.. tp dye tikam aku dari belakang siap rampas kawan sekolah rendah aku lgi.. smpi skang aku da maaf kn dye cume aku masih tak dapat lupe ape yg dye buat kt aku.. dan aku masih rase benci tiap kali tgk or dgr pasal dye.. YA ALLAH .. serius aku rase mcm busuk hati plak..

beberape bulan lepas dye add aku kt fb.. and baru2 ni aku update status pasal tudung.. status yg sgt general even peringatan utk aku sdri.. tp dye terus block aku hanya kerana status tu.. mmg aku mengaku aku ade update status perli kt dye bebrapa kali... tp bagi aku tak perlu nk terase sbb fb is for every body.. aku update status sume general.. bkn spesific.. itu hal dye kalu nk terase pun.. aku tak expect dye nak terase.. tp aku minta maaf awal2 pun kt status tu.. baru2 ni aku update status psl tudung sbb itu kenyataan yg aku nmpk dlm kebanyakkan kwn2 aku.. tp kesan nye..

DIA BLOCK AKU!!!!!!!! HAHAHAHAHA

skang ni sape yg bodo?? aku pun tak faham sape yg bodo.. tp aku rase ni belom cukup utk dye terase dgn ape yg aku buat.. sbb aku buat ni belom setimpal dgn ape yg dye buat.. dye buat aku malu dpan kawn2 aku.. aku tebal kan muke kene kutuk sbb dye.. aku tabah kan hati aku berkawan dgn dye.. aku bnyak mengalah sbb nk kekal berkawan dgn dye.. tp dye tikam aku dr belakang.. aku tak pernah berdendam.. aku tak suke berdendam... tp dye buat aku rase nak berdendam .. tp aku kuat kn hati aku dan kate dye tak berbaloi utk aku dendam kan.. so aku let it go just like that..

aku harap kan dye ade perubahan... tp haram tak de.. ye mmg aku terok.. tak jaoh beze pun ngn dye.. sekurang-kurang nya.. aku tak pernah tikam kawan aku.. aku syg kawan aku.. aku tak nak benci dye.. tp aku tak akan ingin tgk muke dye lagi..

skarang ni kawan aku yg aku syg cume mereka yg ade rapat ngn aku.. antara nya kesayangan aku NUR ELIA BINTI AHMAD AND NURHIDAYAH BINTI ZULKIFLI LAU..

thanks to them sbb tnjuk aku nilai kwan sebenar.. skang ni .. suke hati kau la mila nak block aku ape.. tp kau kene egt.. aku tak pernah kutuk kau blakang kau or depan kau.. aku tak pernah buat jahat kat kau.. itu yg kau bg kt aku.. mmg itu hadiah yg x akan aku lupe.. terima kasih bnyak2.. kau jadi kan aku org lain.. terima kasih sbb pernah jadi kawan aku.. tp kau tak akan pernah terlepas dari kebencian aku..

4 comments:

Anonymous said...

Hello, I simply wanted to take time to make a comment and say I have really enjoyed reading your site.

sempurnakan diriku said...

thanks for viewing.. i'm glad if u like it though..

anazeyy said...

da.... ko xpyh nak baik sgt ngn c taik!!!!!! tu.... bukan ko yg ptot mintak maaf or rase bsalah... patotnye die yg rase cmtu.... ko paham x ape yg aku ckp nie... ko xpyh nk ingt2 kat bdk jahanam minom air taik tu... persetankan die... die cemburu ngn ko kan... ape lg ko patot mengojeskan lbh lg dri ko tu bg die lg jelesssssss..... geramnye aku...!!!!!!!!

sempurnakan diriku said...

wuwuwuwuw.. aina... hang la kawan aku the best skali.. wuwuwuwu.. rindu kt hang weyh... wuwuwuw